Een spiegellijsten fotolijsten gallery wall maken? Zo doe je dat!

 • Geplaatst op
 • Door Domestica Interior Design
 • 2
Een spiegellijsten fotolijsten gallery wall maken? Zo doe je dat!

Spiegelfotolijsten vormen een prachtige eyecatcher voor het interieur. Ze passen in ieder ieder interieur en er is altijd wel een plek in huis waar je de spiegellijsten kan plaatsen. De spiegelrand maakt de fotolijsten heel chique en geeft een luxe uitstraling aan het interieur. De bekende interieurdesigner Eric Kuster gebruikt de spiegelfotolijsten voor het creëren van een mooie gallery wall. Het is dé manier om een persoonlijke touch te geven aan je interieur.

Combineer een aantal spiegellijsten met mooie zwart-wit foto's en je hebt direct een mooie statement voor je interieur.  Je kan hier eigen foto's in doen. Denk bijvoorbeeld aan de mooiste foto's van je gezin, vakantiefoto's een bruiloft en je dierbaren. Je kan ook denken aan foto's van beroemdheden erin. Je kan de foto's eenvoudig wisselen en daarmee je interieur in een handomdraai een andere look geven.

Wil je toch liever gaan voor een speelser effect? Om de gallery wall persoonlijk en uniek te maken kan je kiezen voor een combinatie van verschillende fotolijsten die een symmetrisch geheel vormen. 

 

Stappenplan

Wij hebben speciaal voor jou een handig stappenplan samengesteld zodat jij ook een prachtige gallery kan creëren in je interieur. Uiteraard zijn we ook beschikbaar voor advies op maat.

 

1  Kies tussen zilver en brons 

De meeste klanten kiezen voor zilver omdat ze vaak zilveren accessoires hebben in huis. Heb je wat meer taupe tinten en een warm interieur? Kies dan voor brons.

 

Brons versus zilver

 

2  Bepaal waar je de spiegellijst(en) wilt ophangen 

De spiegellijsten staan onder andere mooi boven de bank, de eettafel, op een vrije muur, in de gang en ook in de slaapkamer. De spiegellijsten worden vaak door onze klanten boven de bank opgehangen. Dit is een plek waar je vaak zit en de spiegellijsten geven het geheel een gezellige sfeer.

 

Spiegellijsten fotolijsten zilver 

 

3  Meten = weten 

Meet de plaats op waar je de spiegellijsten wilt ophangen. Bij een bank tot 3 meter adviseren we de maat 50x60 cm en 60x80 cm.

 

Spiegellijsten fotolijsten 60x80

 

Vanaf 3 meter adviseren we fotolijsten in de maat 70x90 cm. Wil je de spiegellijsten ophangen boven de eettafel? Bekijk dan of de eettafel met de korte kant of lange kant tegen de muur staat en kies de spiegellijsten dan uit. Als de eettafel met de korte kant tegen de muur aan staat is het mooi om 1 lijst op te hangen. Staat de lange kant tegen de muur aan dan is het een mooi om meerdere spiegellijsten op te hangen.

 

Spiegellijsten met sfeerhaard

 

  Ophangen 

De fotolijsten kunnen zowel horizontaal als verticaal worden opgehangen. Ophangen is heel gemakkelijk te doen met de 2 haakjes die reeds vastzitten aan de spiegellijsten. Als je de spiegellijsten boven de bank wilt plaatsen komen de lijsten het meest tot hun recht door het in het midden van iedere zitting op te hangen. 

Hetzelfde geldt voor het ophangen van de fotolijsten boven de eettafel. Het is ook het allermooist als je de afstanden gelijk houdt tussen de fotolijsten. Daarmee maak je het een mooi symmetrisch geheel.  

 

5  Eigen foto's óf met posters 

Als je eigen foto's in de spiegellijsten wilt doen adviseren we deze in zwart-wit af te drukken. Dit complimenteert de lijsten mooi en zo krijg je een luxe en sfeervol geheel.

Onze tip: Het is prachtig om de foto's te laten printen met een witte kader van 5 cm alsof het een passe-partout is.

Onze spiegellijsten zijn ook compleet verkrijgbaar met posters. De spiegellijsten met zwart-wit posters van beroemdheden zijn perfect om aan de muur te hangen als wanddecoratie. De posters zijn zorgvuldig geselecteerd en geven het interieur een luxe uitstraling met internationale allure. Wij hebben onder andere verschillende spiegellijsten met Marilyn Monroe, The Godfather of James Bond. 

 

Spiegelfotolijsten met Marilyn Monroe 

 

 

Meer inspiratie?

Bekijk ook voor nog meer inspiratie onze spiegelfotolijsten video of bekijk onze brochure. Je kan het overzicht van van onze voordeelsets spiegellijsten fotolijsten bekijken via onze webshop

Lees ook onze blog voor de top 3 spiegellijsten fotolijsten. 

 

Snel je bestelling in huis

Heb je een keuze kunnen maken voor de spiegellijsten? We zorgen ervoor dat jij je bestelling gauw in huis hebt. Profiteer van onze topservice, lage verzendkosten en veilige verzending via onze koerier. Mocht je nog vragen hebben, stuur ons dan gerust een berichtje en we helpen je dan graag verder! 

 

Terug naar overzicht

Reacties

 1. Nathalie Nathalie

  Leuke blog over jullie spiegellijsten! Superleuk die stijl van Eric Kuster! Ben er helemaal fan van!

 2. Esmee Esmee

  Ik heb al een set spiegellijsten bij jullie gekocht en wilde laten weten dat ik het een superleuke blog vind om te lezen!

  Ben nog steeds tevreden met mijn spiegellijsten! Dank je wel!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.